Taktvätt förlänger takets livslängd

Taktvätt i Blekinge, Skåne och Kronoberg 

Har du ett tak som har mossa så är risken stor att det kommer uppstå skador.

Mossa binder fukt som tränger in i takpannorna och gör dem porösa. När kylan kommer finns risk att det spricker av frostsprängningar.

Att rengöra taket från påväxt samt lägga på behandling så hindrar det mossa från att fastna igen. Takpannorna får en impregnerad yta som ger ett bra skydd mot påväxt, fukt och frost.
Vi rengör på två sätt 

  • Skrapning och behandling
  • Tvätt med högtryck

Vårt arbetsområde för denna tjänst är 

  • Blekinge 
  • Skåne  
  • Kronoberg 

Boka kostnadsfri besiktning

Behandling av taket

Utför en behandling på ditt tak för att säkerställa att det är i gott skick. Vi utför effektivt behandlingen som tar död på all växtlighet på taket och skapar en skyddande yta som motverkar att växtlighet bildas under många år. 

En anti-alg behandling syftar till att döda all befintlig påväxt på taket. Taket blir då neutraliserat och väder och vind får sköta sitt jobb. Inom ett till två år kommer taket att vara helt rent från alger och mossa. Alger och mossa både binder upp vatten och hindrar det från att rinna av. Vatten som blir kvar på taket kan i förlängningen orsaka skador. Få ett välmående tak som dessutom ser fräscht ut genom en korrekt utförd anti-alg behandling.

Vi kontrollerar skicket på dina takpannor

Samtidigt som vi utför skrapning av mossa så ser vi över skicket på takpannor och byter ut de som är trasiga. När vi är klara så får du ett formulär där du ser vad vi gjort och hur många takpannor vi bytt.Du får även information om något annat behöver ses över.


Vi behandlar även plåt och papptak

Vi utför även behandling av plåt och papptak.

Bilder före skrapning och efter skrapning.

Rengöra taket innan montering av solceller är bra att göra för att slippa skador.

Bygg inte in påväxten då den förstör taket långsamt och allt måste monteras ner igen.
Kontaktformulär

Checklista takvård

JM Support Tak checklista.pdf